ops bank

PODPROGRAM 2016 – efekty

1. W ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2016 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności z LUBLINA ,
2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 414 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej zamieszkujących na terenie naszej gminy.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
20,30670 ton żywności tj. 1656 paczek żywnościowych;
5. W ramach Podprogramu 2016 osoby korzystające z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 3 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 45 osoby
6. Rodzaje warsztatów:
Dietetyczne - 1 spotkanie dla  45 uczestników
Kulinarne – 1 spotkanie dla 45 uczestników
Niemarnowanie żywności – 2 spotkania dla 45 uczestników